Szolgáltatásaink » Tanácsadás

A belső érettség-felmérés eredményei vagy a cégek bizonyos modell iránti konkrét igényének alapján tanácsadást biztosítunk a szoftverfolyamat - fejlesztésben.

A fejlesztés tervezésekor mindig a konkrét helyzetből indulunk ki, maximálisan felhasználva az esetleg már alkalmazott megközelítéseket, jó gyakorlatokat. Ez, adott esetben, például azt jelentheti, hogy egy, már működő ISO 9001:2008 szabványnak megfelelő rendszert fokozatosan egészítünk ki egyéb modellek, például a CMMI modell követelményeivel, biztosítva ezáltal, hogy a már bevezetett megközelítésnek / szabványnak való megfelelés megmaradjon.

A szoftverfolyamat-fejlesztés során ügyfeleinknek a számukra legmegfelelőbb modell alkalmazását javasoljuk.

Sok éves tapasztalatunk alapján gyakorlati segítséget tudunk biztosítani, akár projektirányítási rendszer kialakításának konkrét lépéseiről, akár folyamatok modellezéséről, modellező eszközök alkalmazásáról, akár a cég konkrét folyamatmodelljeinek elkészítéséről legyen szó. Új technikák, módszerek bevezetését, alkalmazását is támogatjuk. Saját tapasztalatunkra alapozva nyújtunk segítséget, például, mérések tervezéséhez GQM (Goal-Question-Metric) paradigmával, funkciópont-számolás (Cosmic) bevezetéséhez, üzleti és minőségi célok összekapcsolásához. Partnerünk, az ESI közreműködésével PSP (Personal Software Process) oktatásában, bevezetésében is részt veszünk.