Tanfolyamok » Minőségbiztosítás és tesztelés PHP-ben

Időtartama:

2 nap

A tanfolyam ára:

149 000 Ft/fő (+ÁFA)

Vizsga:

Nincs vizsga. A tanfolyam sikeres teljesítésének feltétele az aktív részvétel, valamint az egyéni és csoportos feladatok megoldása.

Leírás:

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők ismerik a PHP alapú fejlesztésekben alkalmazható szoftver-minőségbiztosítás és szoftvertesztelés alapvető technikáit és eszközeit. Tájékozódni tudnak a minőségbiztosítási megközelítések webes fejlesztésben alkalmazható előírásaiban, ismerik a szoftvertesztelés alapelveit és követelményeit.

Cél:

A 2 napos tanfolyam célja a hallgatók megismertetése a PHP fejlesztésben alkalmazható minőségbiztosítási és szoftvertesztelési lehetőségekkel, ezek alapvető technikáival, módszereivel. A tanfolyam elvégzését követően a hallgatók ki tudják alakítani a PHP projektek minőségbiztosítási és tesztelési folyamatát.

Kiknek ajánljuk:

PHP és más webes fejlesztőknek, gyakorló webes szoftvertesztelőknek és minőségbiztosítással foglalkozóknak.

Előfeltétel:

PHP fejlesztési tapasztalat, szoftvertesztelői vagy szoftver-minőségügyi alapismeretek.

Tematika:

A tanfolyamon a résztvevők megismerkedhetnek szoftvertesztelés, verifikáció és validáció alapjaival. Bemutatásra kerül a vezérlési gráf, hívási gráf, a program tesztelhetősége, tesztelési kritériumok, hatáselemzés, teszt lefedettség, a tesztelés költsége. Bemutatjuk a tesztelést helyét a szoftverfejlesztési folyamatban, az ISO 12207 szabványban, a V-modellben, a CMMI-ben, a TMM-ben és RUP-ban és Getting Real-ben.  Bemutatunk olyan tesztelési technikákat, mint például az egyenrangú szemlézés, belső auditálás, fekete-doboz és fehér-doboz tesztelés. Gyakorlati példán keresztül szemléltetetjük a döntési tábla alapú tesztelés, határérték tesztelés és a DD-Path alapú tesztelés különböző eseteit. Szót ejtünk webes teljesítménytesztelésről és kapcsolódó eszközökről, PHP tesztelés sajátosságairól, PHP Unit tesztelésről, OO tesztelésről, PHP kódok minőségének mérésére alkalmazható metrikákról és eszközökről.

Egyéb adatok:

Csoportos jelentkezés esetén kedvezményt adunk.

Kapcsolatok:

info@sqi.hu, www.sqi.hu

Időpontok:

A tanfolyam időpontokat lásd a naptárban. További időpontok egyeztetésére, ügyfélhez kihelyezett tanfolyam megrendelésére kérjük, keresse munkatársunkat (bujaki.attila@sqi.hu)