Munkatársaink » Hackel Gábor - vezető tanácsadó, projektmenedzser, tesztmenedzser

Mint villamosmérnök a Műegyetem után a KFKI-ban a diszk- és mágnesszalagos egységek és vezérlőik hardverfejlesztője. Magánvállalkozásban ezen perifériák valamint komplett számítógépek országos szervizelését végzi. A 90-es évek közepétől a hardverről szoftverre vált. A Capgemini által akkor megnyert MATÁV OSS projektben az interfész programok fejlesztéséért és az adatkonverzióért felel. A rendszer országos élesbe állítása után az OSS program szolgáltatásmenedzsere majd programmenedzsere. Ezután a Capgemini program office vezetője (PMO). A szoftver-projekt¬vezetési tevékenységgel párhuzamosan számos telekommunikációs, kereskedelmi és építőipari konzultációs projektet vezet. A Capgeminin belüli karrierje csúcsaként 3 évig a Capgemini által megnyert nagy európai ICTO outsourcing projektben 10 országért felelős szolgáltatás¬menedzser.

Karrierjének következő állomása az IT Services Hungary, ahol a Test Factory vezetőjéként a feladata a szervezet felépítése, valamint a tesztelési projektek leszállításának irányítása. Az SQI-hez való csatlakozását megelőzően ismét a telekommunikáció területén találjuk, ahol a Capture Zrt színeiben a Magyar Telekom óriásprojektjének, a Pillangó programnak a tesztmenedzseri feladatait látja el. Fejlesztőként és menedzserként egyaránt érdekelte a szoftverminőség és annak biztosítása, így 2013 elején örömmel csatlakozott az SQI-hoz.

Projektmenedzseri, tesztmenedzseri és konzultációs tevékenységét mindig igyekezett magasabb szakmai szintekre emelni. Ehhez hozzájárultak azok a képzések és megszerzett bizonyítványok is, amelyeket az évek során elvégzett illetve megszerzett. Néhány fontosabb: GPM (IPMA), PMP (PMI), ISTQB, IIR Certified Test Manager, NGOSS e-TOM, ITIL, Változás¬menedzsment.